Bel Verhagen! 071-5813030

Elektrotrekkers

Verhagen Leiden is fabrikant van elektrotrekkers. De V-move elektrotrekkers worden geheel in eigen beheer ontwikkeld en gefabriceerd. Trekkrachten lopen uiteen van 500 tot 40.000 kilogram. Dankzij de eigen ontwerp-, productie- en assemblageafdeling bieden wij naast standaard elektrotrekkers, betaalbare elektrotrekkers op maat.

MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE DEMONSTRATIE VAN ONZE ELEKTROTREKKERS

Neem contact op en laat u adviseren over de mogelijkheden van onze elektrotrekkers of laat onze vertegenwoordigers een vrijblijvende demonstratie bij u op locatie verzorgen.

Veel gestelde vragen Bekijk toepassingen

Filters

Trekgewicht
Type last
Uitvoering

Veel gestelde vragen

  • Een elektrotrekker is een voertuig met een elektromotor, overbrenging en accu. Dankzij het hoge koppel van de elektromotor in combinatie met een overbrenging kan een elektrotrekker moeiteloos zware lasten verplaatsen. Verhagen Leiden ontwikkeld en produceert elektrotrekkers in sta, zit en loopuitvoeringen in eigen beheer.

    V-move loop modellen
    Loop uitvoeringen van elektrotrekkers worden vooral ingezet wanneer er korte afstanden overbrugd moeten worden. Met de door Verhagen Leiden ontwikkelde V-move elektrotrekker lijn kan men iedere lading op wielen snel en zonder fysieke inspanning verplaatsen. Van waskarren in ziekenhuizen tot grote Industriële lasten in fabrieken. Bekijk hier alle loop modellen.

    V-move zit of sta modellen
    Bij langere afstanden worden "zit" en "sta" elektrotrekkers ingezet. Deze robuuste machines worden o.a. gebruikt op veilingen, industriecomplexen, ziekenhuizen, tuinderijen, supermarkten, magazijnen en luchthavens. Alleen al op luchthaven Schiphol zijn er meer dan 200 elektrotrekkers van ons in gebruik. Bekijk hier alle zit of sta modellen. Andere vraag? Neem direct contact met ons op.

  • Een elektrotrekker wordt gebruikt om zware lasten horizontaal op wielen te verplaatsen. Dit kan zowel op rails als op vaste ondergrond zijn. Wielen die op een rails staan hebben minder weerstand dan bijvoorbeeld zwenkwielen en kunnen daardoor met minder trek- of  duwkracht in beweging gebracht worden.

    Onze elektrotrekkers worden gebruikt voor zeer uiteenlopende doeleinden; voor het rangeren van aanhangwagens tot het verplaatsen van een 40 ton zware industriële aanhanger. Naast het trekken van zware lasten worden onze elektrotrekkers ook ingezet om grote vloeroppervlakken schoon te vegen zoals bijvoorbeeld op Schiphol. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

  • Op onze website staat een indicatie wat een bepaald type elektrotrekker kan trekken/duwen. Dit wil niet zeggen dat de machine dit altijd kan verplaatsen. Het trek/duw vermogen wordt bepaald door meerdere factoren.  De ondergrond, banden, hellingen, wielen van de kar en snelheid kunnen invloed hebben op de trekkracht van de machine. Vooral het eigengewicht van de elektrotrekker is belangrijk. Hoe zwaarder de machine hoe meer tractie, des te meer duw of trekkracht. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

  • De koppeling tussen de elektrotrekker en de kar is één van de belangrijkste onderdeel om rekening mee te houden. Want zonder een goede koppeling functioneert de elektrotrekker niet goed. Voor veel karren hebben wij standaard koppelingen. Omdat iedere kar en situatie anders is, produceren wij vaak koppelingen op maat. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

  • Wij gebruiken 3 type accu’s in onze elektrotrekkers, verdeeld in natte (tractie), onderhoudsvrije en lithium accu’s.

    Ieder type accu heeft zijn voor en nadelen.  Zo hebben natte accu’s veel capaciteit, kunnen goed tegen diepteontladingen, lange levensduur maar moeten regelmatig bijgevuld worden met gedemineraliseerd water.

    Onderhoudsvrije accu’s hebben het voordeel dat ze niet bijgevuld hoeven te worden en daarom onderhoudsvrij zijn. Het nadeel is dat deze accu’s minder goed tegen diepteontladingen kunnen en een kortere levensduur hebben dan natte accu’s.

    Lithium accu’s worden steeds meer in onze elektrotrekkers toegepast omdat ze prijstechnisch steeds interessanter worden ten opzichte van traditionele accu’s. Lithium accu’s zijn onderhoudsvrij, hebben een zeer lange levensduur en kunnen tussentijds opgeladen worden. Het nadeel is dat lithium accu’s ten opzichte van traditionele accu’s relatief duur zijn in aanschaf, al is de return on investment hoog. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

  • Onze elektrotrekkers worden geleverd met een interne of externe acculader.

    Het is een misverstand dat de accu altijd eerst leeggereden moet worden voordat deze opgeladen kan worden. Sterker nog alle accu’s mogen niet meer dan 80% ontladen worden. Een natte of onderhoudsvrije accu kan gerust bij 50% ontlading geladen worden als de lading maar volledig afgemaakt wordt (dit wordt op de acculader weergegeven).

    In de praktijk betekend dit dat de elektrotrekker meestal ’s nachts geladen wordt omdat het laadproces 6 tot 8 uur kan duren bij een ontlading van 80%.  Voor de levensduur is het aan te raden de accu regelmatig te ontladen tot minimaal 60-70%.

    Lithium accu’s kunnen wel tussentijds (bijvoorbeeld in de pauze) geladen worden wat geen negatieve invloed heeft op de levensduur. Daarnaast hebben onze lithium accu’s een ingebouwd battery management system om diepteontlading te voorkomen.

    Zet de elektrotrekker altijd met volle accu’s weg als u de machine een lange tijd niet gebruikt. Laad de accu’s minimaal één keer per twee maanden op. Onze acculaders beschikken standaard over een druppelfunctie waardoor de accu’s ook voor langere tijd zonder probleem aan de lader aangesloten kunnen blijven. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

  • Ieder voertuig heeft regelmatig onderhoud nodig. Wij proberen onze elektrotrekkers zo te ontwerpen dat onderhoud tot een minimum beperkt wordt. Loop uitvoeringen hebben vrijwel geen onderhoud nodig omdat ze haast geen slijtage delen hebben. De accu’s en banden zijn de enige slijtage delen bij een loopuitvoering.

    Zit uitvoeringen hebben daarentegen wel slijtage delen zoals bijvoorbeeld mechanische remmen. Daarnaast rijden zit elektrotrekkers sneller en langer waardoor er meer slijtage optreedt aan banden en accu. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

  • Wij geven minimaal 1 jaar volledige garantie op machine en standaard accu’s.  Op grote tractiebatterijen geven wij 6 jaar aflopende garantie waarvan de eerste twee jaar volledig.

    Lithium accu’s hebben minimaal 2 jaar garantie. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

  • Wij beschikken over een uitgebreide servicedienst die uw elektrotrekker op locatie kan servicen. Omdat wij zelf onze elektrotrekkers ontwikkelen en produceren, hebben wij alle kennis en onderdelen in huis om uw elektrotrekker te onderhouden. Bekijk hier ons aanbod elektrotrekkers of neem direct contact met ons op.

    • Trek/duw capaciteit van 500 tot 40.000 kg
    • Kosteneffectief in vergelijking met alternatieven (Vorkheftruck, Terminal Trekker)
    • Zeer wendbaar in krappe ruimtes
    • Sterke en robuuste staalcostructie, bestand tegen de zwaarste productieomgevingen
    • Ingebouwde veiligheidsvoorzieningen
    • Flexibel inzetbaar en verbetert de operationele efficiëntie
    • Gemakkelijk te gebruiken en geen licentie vereist
  • Een veelgebruikte manier om trailers en andere zware lasten op wielen te verplaatsen is door het gebruik van een vorkheftruck of een Terminal Trekker. Het grootste probleem is dat dit niet altijd veilig is, vooral niet bij het verplaatsen van zware lasten op wielen door productiefaciliteiten. Een ander nadeel is de verplichting van een certificaat/rijbewijs om de machine te besturen. Beide machines stoten schadelijke uitlaatgassen uit iets wat niet gewenst is in een productieproces.

    De vraag is zijn er alternatieven? Alternatieven die goedkoper zijn en de mogelijkheid bieden om veiliger en efficiënter te werken zonder vervuiling. Het alternatief is een elektrotrekker. Dit is een voertuig met een elektromotor. Dankzij het hoge koppel van de elektromotor kan men moeiteloos zware lasten snel en zonder fysieke inspanning verplaatsen. Elektrotrekkers zijn leverbaar in zowel loop, zit en sta modellen. Trekkrachten lopen uiteen van 500 tot 40.000 kilogram. Bekijk hier de V-move elektrotrekkers van Verhagen Leiden.

Bezig met laden