VRAGEN? Bel Verhagen! 071-5813030

De juiste elektrotrekker bepalen

Wat is een elektrotrekker?

Een elektrotrekker is een voertuig met een elektromotor, overbrenging en accu. Dankzij het hoge koppel van de elektromotor in combinatie met een overbrenging kan een elektrotrekker moeiteloos zware lasten verplaatsen. Verhagen Leiden ontwikkeld en produceert elektrotrekkers in sta, zit en loopuitvoeringen in eigen beheer.

V-move® loop modellen
Loop uitvoeringen van elektrotrekkers worden vooral ingezet wanneer er korte afstanden overbrugd moeten worden. Met de door Verhagen Leiden ontwikkelde V-move® elektrotrekker lijn kan men iedere lading op wielen snel en zonder fysieke inspanning verplaatsen. Van waskarren in ziekenhuizen tot grote Industriële lasten in fabrieken. Bekijk in een oog opslag alle loop modellen!

V-move® zit of sta modellen
Bij langere afstanden worden "zit" en "sta" elektrotrekkers ingezet. Deze robuuste machines worden o.a. gebruikt op veilingen, industriecomplexen, ziekenhuizen, tuinderijen, supermarkten, magazijnen en luchthavens. Alleen al op luchthaven Schiphol zijn er meer dan 200 elektrotrekkers van ons in gebruik. Bekijk in een oog opslag alle zit of sta modellen!
 

Waar wordt een elektrotrekker voor gebruikt?

Een elektrotrekker wordt gebruikt om zware lasten horizontaal op wielen te verplaatsen. Dit kan zowel op rails als op vaste ondergrond zijn. Wielen die op een rails staan hebben minder weerstand dan bijvoorbeeld zwenkwielen en kunnen daardoor met minder trek- of  duwkracht in beweging gebracht worden.

Onze elektrotrekkers worden gebruikt voor zeer uiteenlopende doeleinden; voor het rangeren van aanhangwagens tot het verplaatsen van een 40 ton zware industriële aanhanger. Naast het trekken van zware lasten worden onze elektrotrekkers ook ingezet om grote vloeroppervlakken schoon te vegen zoals bijvoorbeeld op Schiphol.


Hoeveel trek- of duwkracht heb ik nodig?

Op onze website staat een indicatie wat een bepaald type elektrotrekker kan trekken/duwen. Dit wil niet zeggen dat de machine dit altijd kan verplaatsen. Het trek/duw vermogen wordt bepaald door meerdere factoren.  De ondergrond, banden, hellingen, wielen van de kar en snelheid kunnen invloed hebben op de trekkracht van de machine. Vooral het eigengewicht van de elektrotrekker is belangrijk. Hoe zwaarder de machine hoe meer tractie, des te meer duw of trekkracht.


Wat voor koppeling heb ik nodig?

De koppeling tussen de elektrotrekker en de kar is één van de belangrijkste onderdeel om rekening mee te houden. Want zonder een goede koppeling functioneert de elektrotrekker niet goed. Voor veel karren hebben wij standaard koppelingen. Omdat iedere kar en situatie anders is, produceren wij vaak koppelingen op maat.


Wat voor type accu’s worden er gebruikt?

Wij gebruiken 3 type accu’s in onze elektrotrekkers, verdeeld in natte (tractie), onderhoudsvrije en lithium accu’s.

Ieder type accu heeft zijn voor en nadelen.  Zo hebben natte accu’s veel capaciteit, kunnen goed tegen diepteontladingen, lange levensduur maar moeten regelmatig bijgevuld worden met gedemineraliseerd water.

Onderhoudsvrije accu’s hebben het voordeel dat ze niet bijgevuld hoeven te worden en daarom onderhoudsvrij zijn. Het nadeel is dat deze accu’s minder goed tegen diepteontladingen kunnen en een kortere levensduur hebben dan natte accu’s.

Lithium accu’s worden steeds meer in onze elektrotrekkers toegepast omdat ze prijstechnisch steeds interessanter worden ten opzichte van traditionele accu’s. Lithium accu’s zijn onderhoudsvrij, hebben een zeer lange levensduur en kunnen tussentijds opgeladen worden. Het nadeel is dat lithium accu’s ten opzichte van traditionele accu’s relatief duur zijn in aanschaf, al is de return on investment hoog.


Hoe laad ik de accu’s op?

Onze elektrotrekkers worden geleverd met een interne of externe acculader.

Het is een misverstand dat de accu altijd eerst leeggereden moet worden voordat deze opgeladen kan worden. Sterker nog alle accu’s mogen niet meer dan 80% ontladen worden. Een natte of onderhoudsvrije accu kan gerust bij 50% ontlading geladen worden als de lading maar volledig afgemaakt wordt (dit wordt op de acculader weergegeven).

In de praktijk betekend dit dat de elektrotrekker meestal ’s nachts geladen wordt omdat het laadproces 6 tot 8 uur kan duren bij een ontlading van 80%.  Voor de levensduur is het aan te raden de accu regelmatig te ontladen tot minimaal 60-70%.

Lithium accu’s kunnen wel tussentijds (bijvoorbeeld in de pauze) geladen worden wat geen negatieve invloed heeft op de levensduur. Daarnaast hebben onze lithium accu’s een ingebouwd battery management system om diepteontlading te voorkomen.

Zet de elektrotrekker altijd met volle accu’s weg als u de machine een lange tijd niet gebruikt. Laad de accu’s minimaal één keer per twee maanden op.
Onze acculaders beschikken standaard over een druppelfunctie waardoor de accu’s ook voor langere tijd zonder probleem aan de lader aangesloten kunnen blijven.


Heeft een elektrotrekker onderhoud nodig?

Ieder voertuig heeft regelmatig onderhoud nodig. Wij proberen onze elektrotrekkers zo te ontwerpen dat onderhoud tot een minimum beperkt wordt. Loop uitvoeringen hebben vrijwel geen onderhoud nodig omdat ze haast geen slijtage delen hebben. De accu’s en banden zijn de enige slijtage delen bij een loopuitvoering.

Zit uitvoeringen hebben daarentegen wel slijtage delen zoals bijvoorbeeld mechanische remmen. Daarnaast rijden zit elektrotrekkers sneller en langer waardoor er meer slijtage optreedt aan banden en accu.


Hoeveel garantie zit er op een elektrotrekker?

Wij geven minimaal 1 jaar volledige garantie op machine en standaard accu’s.  Op grote tractiebatterijen geven wij 6 jaar aflopende garantie waarvan de eerste twee jaar volledig.

Lithium accu’s hebben minimaal 2 jaar garantie.


Voeren jullie ook onderhoud uit?

Wij beschikken over een uitgebreide servicedienst die uw elektrotrekker op locatie kan servicen. Omdat wij zelf onze elektrotrekkers ontwikkelen en produceren, hebben wij alle kennis en onderdelen in huis om uw elektrotrekker te onderhouden.

De Comzu stofzuiger maakt het werk niet alleen prettiger, het zorgt ook voor veilige en stofvrije werk omgeving
Meer informatie over de Comzu stofzuiger >
De V-move elektrotrekkers met Lavans wissysteem zorgen voor een snelle en effectieve reiniging van de vloeren op Schiphol
Bekijk de V-move 250 met wissysteem >
Het centraal afzuigsysteem heeft ervoor gezorgd dat op alle werkplekken nagenoeg stofvrij gewerkt kan worden
Bekijk de verschillende toepassingen van een centraal afzuigsysteem >
De borstelbladzuigers zijn betrouwbaar en zorgen ervoor dat we snel in staat zijn om tijdens de teeltwisseling te ruimen
Bekijk alle buisrail borstelbladzuigers >
Met de V-move XL+ elektrotrekker zijn we in staat om nog sneller en makkelijker rioolbuizen te vervangen
Bekijk hier de toepassing van de V-move XL+ in de bouw >
De Comzu F3313 B2 en B3 bouwstofzuigers met speciale hijsbeugels en het TNO keurmerk zijn onmisbaar op de bouwplaats
Bekijk alle Comzu bouwstofzuigers >
De V-move 1200 elektrotrekkers hebben een comfortabele lage opstap, fijne rugleuning en zijn krachtig genoeg voor meerdere Deense karren te trekken
Bekijk de V-move 1200 >
De schrob-zuigmachines van Verhagen Leiden houden dagelijks onze winkels en magazijnen perfect schoon!
Bekijk het complete aanbod schrobmachines >
De V-move 1200 elektrotrekkers zijn inmiddels onmisbaar in ons logistieke proces
Bekijk de V-move 1200 >
De V-move 4XL met speciale koppeling draagt bij aan een efficiënter productieproces
Bekijk de toepassing van de V-move 4XL bij Dunlop >
Compact en krachtig, dat was waar we naar opzoek waren. De V-move Contrainer Mover, in onze eigen kleuren , is dat!
Bekijk de toepassing van de V-move CM voor Beelen >
Met de V-move XL zijn we instaat om de Skybar zonder al teveel inspaning op de juiste locatie neer te zetten
Bekijk de V-move XL >
Dankzij de V-move 650 met Lithium accu's kunnen we sneller en meer orders picken.
Bekijk de V-move 650 >
De Comzu stofzuigers en V-move elektrotrekkers zijn onze werkzaamheden veiliger en minder arbeidsintensief.
Wilt u ook advies? Bekijk hoe wij te werk gaan >
Met de V-move 1200 sta op trekker worden dagelijks bij ons honderden Deense karren verplaatst.
Benieuwd naar de V-move 1200? >
Bezig met laden