Bel Verhagen! 071-5813030

Zit veegmachines

Verhagen Leiden levert zit veegmachines met het directe en indirecte veegsysteem. Directe systemen (stoffer en blik) worden gebruikt voor zwaarder vuil en zeer fijn stof zoals zand, aarde, potgrond en staalstof. Indirecte systemen (over de kop) worden gebruikt voor meer volumineus vuil zoals blad, papier, zaagsel, etc.

De meeste modellen beschikken over een polyester doekfilter dat zorgt voor een hoge filtratie en zeer lange levensduur. Bij normaal gebruik en onderhoud gaat een polyester doekfilter een machine leven lang mee.

Veel gestelde vragen

Filters

Vloeroppervlakte
Werkbreedte

Veel gestelde vragen

 • Een veegmachine veegt door middel van draaiende borstels het vuil van de vloer in een opvangbak. De hoofdborstel welke onder de machine zit draait in en afgesloten compartiment met daarop een afzuiger waardoor u stofvrij de vloer schoon kunt vegen. De zijborstel(s) draaien het vuil van de kant voor de machine waarna de hoofdborstel het in de opvangbak veegt. We spreken over veegmachines, maar alle veegmachines binnen het leveringspakket van Verhagen Leiden zijn veegzuigmachines welke stofvrij vegen. De machines worden aangedreven door en elektromotor op batterijen of een brandstofmotor. Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

 • Beide systemen zijn goed, maar het hangt af van uw situatie. Het directe veegsysteem veegt het vuil direct naar voren in de afvalcontainer. Bij deze machines zit de vuilbak dan ook aan de voorzijde van de machine. Bij het indirecte of over de kopsysteem, gaat het vuil over de borstel naar achteren in de afvalcontainer.

  Direct veegsysteem

  • Bij zware vervuiling
  • Bij zwaar soortelijk gewicht(zand, grind en staalstof)
  • Zijn vaak grotere machines voor hele grote oppervlakken
  • Bakvulling 70%, dus heeft u en vuilbak van 300 liter gaat er maar 210 liter in!
  • Hebben het stuurwiel aan de achterzijde.
  • Machines vegen 100% alles op bij het maken van een 180 graden bocht omdat achter de borstel wordt gestuurd.

  Indirecte veegsysteem

  • Bij lichte, volume en gecombineerde vervuiling. Denk hierbij aan magazijn stof, blad, pallet stukjes, snippers, etiketten, etc….
  • Zijn leverbaar van kleine tot grote machines
  • Hebben een grofvuilklep om grove delen te vegen
  • Bakvulling 125%, dus heeft u een vuilbak van 100 liter gaat er 125 liter in. Denk daarbij aan de bult op een kruiwagen.
  • Hebben het stuurwiel aan de voorzijde, waardoor heel erg wendbaar.

  Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

 • Er zijn eigenlijk 3 typen filtersystemen; paneelfilter, patroonfilter en doekfilter systemen.

  In de basis als het gaat om fijn stof, wat in veel situaties in bedrijven het geval is, is het doekfilter qua filtratie absoluut het beste en gaat bij normaal gebruik ook een machine leven lang mee. Dus heeft u een magazijn, fabriekshal, tuinderij, bollenbedrijf of magazijn met veel fijnstof, kies dan als het kan altijd voor een doekfilter. Stofvrij vegen en ze eigenlijk nooit meer vervangen.

  Wanneer dan een paneel- of patroonfilter? Sommige machines hebben nu eenmaal niets anders. Maar moet u vaak vochtig of buiten vegen dan is een paneel of patroonfilter een prima oplossing en zijn ze ook vaak in een waterbestendige uitvoering voorhanden. De laatste 2 filtersystemen moeten ook met een vaste frequentie vervangen worden waardoor de operationele kosten hoger zijn dan bij een doekfilter. 

  Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

 • Een hooglos systeem zorgt ervoor dat u de vuilbak met een eenvoudige druk op de knop direct in de afval container van uw bedrijf kunt legen, zonder dat u met de hand de bak hoeft uit te nemen of hoeft op te tillen. Het voordeel is dat dit heel makkelijk gaat en de vuilbak niet beschadigd bij het legen. Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

 • Een pendelende of zwevende hoofdborstel zorgt ervoor dat de borstel mee beweegt met het vloeroppervlak en hierdoor altijd het juiste raakvlak heeft met de vloer. Ook bij oneffenheden of glooiend straatwerk zal de borstel goed de vloer blijven volgen met een goed veegresultaat. Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

 • Veel van de veegmachines met het indirecte veegsysteem hebben vaak 2 zijborstels. Je loopt achter of zit op het midden van de machines, waardoor beide zijborstels goed zichtbaar zijn. De grotere veegmachines met het directe veegsysteem hebben er vaak maar 1 omdat je rechts op de machine zit en hierdoor een eventuele linker zijborstel niet kan zien. Optioneel is deze vaak wel verkrijgbaar.

  De zijborstel gebruik je alleen langs de kanten en niet in de open vlakken omdat dit stof kan veroorzaken. Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

 • De capaciteit van en veegmachine bereken je alleen aan de hand van de breedte van de hoofdborstel.

  De breedte van de hoofdborstel x de rijsnelheid van de machine = de theoretische capaciteit.

  Bijvoorbeeld: Hoofdborstel 70cm en rijsnelheid is 4km/uur

  Is 0,7 meter x 4000 meter/ uur = 2800M2/uur. Dit is theoretisch omdat u ook een keer moet keren en de bak moet legen. Het is en hele mooie graadmeter. In de basis moet u in een uur het gewenste oppervlak kunnen vegen. Uiteraard spelen de indeling van het bedrijf en de breedte van de paden ook een belangrijke rol voor werkelijke capaciteit.

  De zijborstels rekent u nooit mee omdat deze alleen gebruikt worden langs de kanten en u een stofvrij veegresultaat verkrijgt door deze in de open vlakken niet te gebruiken. Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

 • Het is zeker mogelijk om op iedere veegzuigmachine een zuigslang te maken. Echter het resultaat is nog nooit goed geweest. Dit komt omdat de afzuiging in een veegzuigmachine een laag vacuüm systeem is wat niet functioneert in een zuigslang van 40 of 50mm. Het zorgt voor perfecte stofbeheersing tijdens het vegen, maar gaat niet werken op de losse slang. Als u toch een zuigslang aan de veegmachine wilt is het in veel gevallen beter een losse stofzuiger te nemen of er één op de veegmachine te bouwen. Bekijk hier ons aanbod veegmachines of neem direct contact met ons op.

Bezig met laden