Bel Verhagen! 071-5813030

Loop schrobmachines

Loop schrobmachines worden vooral gebruikt om kleine tot middelgrote oppervlakken te reinigen. Het grote voordeel van een loop schrobmachine ten opzichte van een zit machine, is de manourvreerbaarheid in kleine ruimtes en moeilijk bereikbare plekken.

Drie type schrobsystemen

Onze loop schrobmachines zijn in drie varianten beschikbaar. Met diskborstels, cilindrische (wals) borstels of een oscillerende vloerpad. Diskborstels worden vooral gebruikt om gladde en egale vloeren te reinigen. Cilindrische borstels worden daarentegen gebruikt voor ruwe/structuur vloeren omdat de haren van de borstels dieper de structuur binnendringen. Een oscillerende vloerpad is een zeer snel (2000tpm) ronddraaiende vloerpad die vooral gebruikt wordt om doffe vloeren te reinigen en tegelijk op te poetsen.

Kies de juiste schrobmachine

Factoren zoals vloeroppervlak, type vloer en soort vervuiling bepalen onder andere welk type schrobzuigmachine het meest geschikt is om uw vloer grondig en efficient te reinigen. 

Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvend advies of demonstratie bij u op locatie.

Veel gestelde vragen

Filters

Vloeroppervlakte
Schrobbreedte
Uitvoering
Merk

Veel gestelde vragen

 • Een schrobzuigmachine schrobt de vloer met water en eventueel een reinigingsmiddel schoon, waarna het vuil met het water weer opgezogen wordt en een schone droge vloer achter blijft.

  Dit kan in één werkgang, schrobben en zuigen gelijktijdig, maar het kan ook separaat van elkaar gedaan worden. Vooral bij zwaar vervuilde vloeren wordt eerst de vloer geschrobd met water en een reinigingsmiddel waarna we het een aantal minuten laten inweken. Door het inweken wordt het vuil extra goed los gemaakt en zal het reinigingsproces nog beter verlopen. Dit wordt ook wel periodieke reiniging genoemd. Schrobben doen we in principe met koud water en een reinigingsmiddel. Indien u toch met warm water wilt werken kan dit tot maximaal 40 graden i.v.m. de machine en de werking van het schoonmaakmiddel. U mag alleen reinigingsmiddelen gebruiken welke geschikt zijn voor en schrobzuigmachine en dus niet schuimen. Informeer naar de mogelijkheden. Bekijk hier ons aanbod schrobmachines of neem direct contact met ons op.

 • Niet iedere vloer is geschikt om met een schrobmachine te reinigen, laat een adviseur van ons uw situatie bekijken en een juiste oplossing aanbieden. Bekijk hier ons aanbod schrobmachines of neem direct contact met ons op.

 • Normaal gesproken is het altijd beter om de vloer eerst te vegen of te stofzuigen. Hoe minder losse vervuiling of stof er ligt hoe beter de schrobzuigmachine zijn werk doet. In industriële of logistieke gevallen is dit niet altijd nodig, we hebben dan ook een machine voorhanden met en veegunit om de grove vervuiling in één werkgang te verwijderen. Bekijk hier ons aanbod schrobmachines of neem direct contact met ons op.

 • Een schrobzuigmachine werkt altijd met water en kan dan ook niet zonder gebruikt worden. Bekijk hier ons aanbod schrobmachines of neem direct contact met ons op.

 • Dit is helemaal afhankelijk van uw situatie. De discborstels worden veelal gebruikt op gladde vloeren de borstelwals op ongelijke of vloeren met een reliëf. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld grindtapijt  of tranenplaat vloeren. Bekijk hier ons aanbod schrobmachines of neem direct contact met ons op.

 • Er zijn veel type borstels en vloerpads verkrijgbaar en voor iedere situatie is een passende oplossing voorhanden. Alles hangt af van uw situatie en uw vloer. Denk hierbij aan een vervuiling zoals olie, vet, rubber, organisch vuil etc. Ook de vloer is overal weer anders, beton, coating, anti slip, linoleum, tegels, sportvloer etc. Wij adviseren u graag omtrent de juiste keuze van de machine maar ook van de borstels, reinigingsmiddelen en vloerpads. Bekijk hier ons aanbod schrobmachines of neem direct contact met ons op.

 • Dit hangt van veel factoren af. Het totaal oppervlak en hoe uw situatie er uit ziet. Heeft u een schoonmaakbedrijf of wilt u  een paar keer per week de bedrijfsvloeren reinigen. Of heeft u een showroom, sporthal of expeditie centrum.

  Om de theoretische capaciteit te berekenen vermenigvuldigt u de schrobbreedte in meters met de rijsnelheid. Bijvoorbeeld en werkbreedte van 85cm met een rijsnelheid van 5km/uur geeft een theoretische capaciteit van 0,85 x 5000 = 4250 vierkante meter per uur. Echter is dit theoretisch en zal dit in de praktijk ongeveer op de helft uitkomen. U moet de machine; vullen, legen en is de indeling van het bedrijf nooit optimaal voor de schrobmachine.

  Bij de aanschaf van de machine komen wij graag bij u langs om advies te geven over de juiste breedte en maken we een berekening inzake de benodigde reinigingstijd. Hierbij houden we met alle omgevingsfactoren rekening. Bekijk hier ons aanbod schrobmachines of neem direct contact met ons op.

Bezig met laden